Oameni din spatele conceptului L’amour du Pain – Chef Daniel Van Der Veken

L’amour du Pain are deosebita placere de a va invita sa-l cunoasteti pe patiserul nostru, Chef Daniel Van Der Veken, un om cu suflet mare si cu o pasiune pentru gastronomie cum rar intalnesti in ziua de astazi.

Povestea lui Chef Daniel este si ea dulce, precum produsele pe care le scoate din cuptor, in boulangeria noastra. Dupa 30 de ani de cutreierat prin intreaga lume si practicarea meseriei pe mai multe continente, Chef Daniel s-a indragostit de o olteanca frumoasa, care l-a adus in orasul nostru.

Si uite asa am avut noi norocul de a-l intalni!

De cum l-am cunoscut pe Chef Daniel, ne-am dat seama ca atentia la detalii si minutiozitatea sunt ingredientele care il ajuta sa se remarce in bucatarie. Modul in care manuieste cu pricepere ustensilele, felul in care combina ingredientele, armonia din designul preparatelor, rabdarea de a verifica totul, ne-au convins ca este omul potrivit la locul potrivit.

Totodata, nu putem ignora experienta sa de peste 45 de ani in domeniul gastronomiei, dintre care 35 petrecuti pe meleagurile frantuzesti. Ghidat de pasiune, Chef Daniel a lucrat in Franta alaturi de Michel Guérard, Bernard Loiseau, Georges Blanc, artisti in bucatarie pe care i-a catalogat drept „oameni simpli, dar cu o rigoare care starneste admiratie”.

Chef Daniel Van Der Veken a acceptat provocarea de a face parte din proiectul L’amour du Pain pentru ca a fost incantat de ideile noastre, dar si de faptul ca ii putem oferi un mediu in care sa-si manifeste creativitatea. Astfel, zi de zi, testam impreuna retete noi si obtinem preparate care incanta nu doar papilele gustative, ci si restul simturilor.

Chef Daniel este de parere ca bucataria romaneasca este foarte vasta, un rol esential avandu-l dulciurile precum cozonacul. Insa, cu toate astea, romanii stiu sa consume si croissante, ciocolata fina, tarte cu fructe sau alte preparate imprumutate din gastronomia internationala.

Iubitor al meseriei sale, Chef Daniel spune ca pentru a forma patiseri, cofetari si bucatari iscusiti, este in continuare nevoie de scolile de arta si meserii. Acestea au rolul de a ghida tinerii catre construirea unei cariere in domeniul gastronomiei, o industrie cu foarte multe provocari, dar si rasplata pe masura. De asemenea, el vede gatitul ca pe o arta ce trebuie facuta cu placere si nu ca pe o obligatie.

Meseria de patiser este una nobila, imbinand elemente din arta, pricepere si multa munca. Iar noi il intelegem perfect si ne bucuram ca am gasit pe cineva care impartaseste aceleasi valori cu noi.

Daca vreti sa va convingeti ce minunatii ies din mainile lui va asteptam la boulangerie sa incercati produsele noastre.

De asemenea, va mentionam ca preluam comenzi de torturi, tarte si platouri cu dulciuri.

Comenzile plasate pana in ora 12 pot fi ridicate in cursul zilei urmatoare.

Acestea pot fi plasate la numarul de telefon: 0735 757 599 sau prin mesaj pe pagina noastra de Facebook.

Asa ca daca aveti un eveniment pe care vreti sa-l indulciti, nu ezitati sa ne contactati.

 

 

2019-01-28T10:16:21+00:00